Tarihçemiz

Okulumuz 1993-1994 Eğitim Öğretim yılında 22 pafta, 20238 parselde 7774 m2 alanda 868 m2'yi bulan sahada yapılarak zamanın Başbakanı Tansu ÇİLLER'in açılışına katıldığı törenle 30 derslikli olarak eğitim öğretime açılmıştır. Okulun yapıldığı alanda daha önce meyve bahçesi içerisinde süt satışından geçimini sağlayan aynı bahçede bir kulübede yaşayan sütçü dededen bahsedilmektedir. Halen okul bahçesinde bir incir ağacı bulunmaktadır. 1999 Yılı depremine kadar ikili eğitim-öğretim yapılmış İlçemizin en başarılı okulu olarak faaliyetlerine devam etmiştir.

       1999 depreminden sonra yapılan onarımda zemin+3 kat olarak yapılan okulun son katı alınmış, zemin+2 olarak eğitim-öğretime devam ederken öğrenci sayısı yetmediği için 2004 tarihinde ek binanın yapımına başlanmış Bodrum-Zemin+3 kat olarak  2005-2006 Öğretim yılında açılışı yapılmıştır.

      YERLEŞİM TOPLAM ALANI: Binaların ( A+B) BAHÇE ALANI 7774 m2'dir. Kat alanları yerleşimi ise, 2604+4728= 7332 m2, 868+1182=2050 m2'dir. A ve B Bloktan oluşan Okulumuz 2012-2013 Eğitim öğretim Yılı sonunda dönüşümü tamamlanarak İlkokul olarak faaliyetlerine devam etmiştir.  Okulumuz bünyesinde; 1 kütüphane, 1 konferans salonu (135 kişilik) 1 Spor salonu, 1 Müzik odası, 1 Drama atölyesi, 1 Zekâ oyunları atölyesi, 1 arşiv odası ve 56 derslik bulunmaktadır. Bunun yanında bahçede spor sahaları oluşturulmuştur. Okulumuzun teknik donanımı, Fatih Projesi kapsamında Okul öncesinden başlanarak tüm sınıflarda çağın gerektirdiği Akıllı Tahta ve internet altyapısı ile donatılmış, kamera ve alarm sistemi ile koruma altına alınmıştır. Okulumuzda 1800 civarında öğrenci öğrenim görmekte olup, 48 sınıf, 8 Okul öncesi,  4 branş, 4 Özel Eğitim ve 4 Rehber öğretmen kadrosu bulunmaktadır.

      Okulumuzda sırasıyla Baki TEKİNTAŞ, Hüseyin DAŞDAN, Ayhan KORKMAZ, Yılmaz TOPUZ ve Bünyamin ÇELİK müdürlük yapmıştır. Temmuz 2019 itibariyle müdürlük görevini Murat KIZILKAYA yürütmektedir. Halen 1 Müdür, 4 Müdür Yardımcısı, 8 Anasınıfı, 48 sınıf Öğretmeni, 3 İngilizce, 4 Özel Eğitim Öğretmeni, 2 Psikolojik Danışman, 3 Türkçe Öğreticisi, 1 Din Kültürü Öğretmeni ve 1'i kadrolu 8 Yardımcı Hizmetli ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilmekte, hizmet anlamında sevgi ve hoşgörüye dayalı kurumsallaşmayı başarmış kurum olarak çalışmalara devam edilmektedir.

      Okulumuzun Avcılar İlçesi okulları arasındaki başarı grafiği incelendiğinde hep ilk üçte yerini almış (genel başarı) birçok yarışmalar da İlçe birinciliği, ikinci ve üçüncülüğü almış, aynı durumun muhafaza etmiş olup, 2003 yılında Türkiye 3.lüğü elde eden, 2007'de Matematik olimpiyatlarında Türkiye 4.lüğü, İstanbul 1.liği, 2. liği, 3. lüğü gibi bireysel başarılar yanında sportif faaliyetlerde de dereceler elde eden öğrencilerimiz olmuş, orta öğretimden sonra ülkemiz genelinde önemli sayılan Üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerimiz bulunmaktadır. Anadolu ve Fen Liselerine en fazla öğrenci gönderen okullardandır. Okulumuz 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen okullararası Geleneksel Çocuk Oyunlarında 3.Sınıflar seviyesinde yakan top oyununda ve 4.sınıflar seviyesinde sek sek oyununda ilçe birincisi olmuştur.

Konumu:

       Okulumuz Denizköşkler İlkokulu, Avcılar İlçesinin Denizköşkler Mahallesinde bulunan Atatürk ve Güngör Tekiner Orta Okulu ile birlikte bulunan üç okulundan biridir. Okulumuzun bulunduğu İlçe İl merkezine 26 km. uzaklıkta bulunmakta olup, doğusunda Küçükçekmece gölü ve Küçükçekmece ilçesi, Kuzeyinde Başakşehir, Batısında Beylikdüzü İlçesi Kuzey Batısında Esenyurt ilçesi ve Güneyinde Marmara Denizi ile çevrilidir. İlçemizin nüfusu yaklaşık 350.000 civarındadır. Mahallemiz Avcıların en kalabalık mahallelerinden biri olup, Kuzeyinde E-5 karayolu Gümüşpala Mahallesi, Batısında Merkez ve Ambarlı Mahallesi,-Güneyinde Marmara denizi ve Doğusunda Küçükçekmece ilçesi ile çevrilidir. İlçemizde 10 mahalle mevcuttur.


  



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi